Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Planten in de landelijke keuken

De keuken is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. In steeds meer huishoudens is de landelijke keuken terug te vinden. In deze landelijke keukens is veel hout verwerkt en deze keukens hebben een nostalgische sfeer. Veelal bevat de keuken lichte en authentieke kleuren en ontbreken er speelse kleuren die voor afwisseling zorgen. Er zijn allemaal oplossingen die we voor dit probleem kunnen bedenken, maar eigenlijk is de oplossing vrij simpel: planten!

Planten in de keuken: gegarandeerd meer sfeer

Tegenwoordig zetten wij overal in huis prachtige kamerplanten neer, maar hierbij vergeten we vaak de keuken! Terwijl er iedere dag tijd besteed wordt in de keuken, vinden wij de accessoires steeds minder belangrijk. Een landelijke keuken heeft uit zichzelf natuurlijk al veel sfeer en straalt gezelligheid uit, maar met de juiste planten worden deze elementen alleen maar versterkt. Iedere landelijke keuken is anders en echt niet alle landelijke keukens bevatten veel hout en/of lichte en authentieke kleuren, maar planten doen iedere landelijke keuken ten goede. Heb jij veel of weinig licht in jouw landelijke keuken? Er zijn passende planten voor iedere keuken!

Planten voor de landelijke keuken met veel daglicht

Heb je geluk en is jouw keuken voorzien van veel daglicht? Dan kun je meerdere planten in de landelijke keuken kwijt. Voordat je naar een tuincentrum rent en de eerste de beste plant koopt, moet je wel opletten dat deze niet giftig is. Je wil natuurlijk niet dat jouw eten wordt aangetast door de planten. Een leuk idee om planten in de landelijke keuken te plaatsen zijn kruidenplanten. Planten zoals basilicum koop je gewoon bij een supermarkt of tuincentrum in de buurt. Basilicum is een plant die erg veel daglicht nodig heeft en dus perfect past in een keuken met veel daglicht. Ook een (kleine) citroenboom is wellicht een goed idee voor jouw landelijke keuken met veel daglicht. Deze ruiken heerlijk en blijven mooi als zij genoeg zonlicht krijgen.

Perfecte planten voor de keuken met weinig tot geen daglicht

Veel keukens beschikken niet over daglicht. Nu kan je misschien denken dat het dan niet mogelijk is om planten in de landelijke keuken neer te zetten, maar niets is minder waar! De landelijke keuken met weinig daglicht is prima geschikt voor de volgende drie planten:

  • Calathea: De bladeren van deze plant vervagen juist bij teveel licht. Weinig licht in de keuken is dus helemaal geen probleem voor de Calathea!
  • Drakenbloedboom: Deze plant heeft soms wel een beetje zon nodig om te overleven, maar na een uurtje in de zon kan deze plant weer dagen in de schaduw in de keuken staan!
  • Philodendron: Deze plant heeft er helemaal geen problemen mee om weinig daglicht te hebben en dus in een keuken te staan.

De beste plekken voor planten in de keuken

Zoals eerder gezegd is iedere landelijke keuken anders, dus de plek waar je je planten neerzet ook. Heb jij een kleine landelijke keuken of staat jouw keuken altijd vol? Misschien is een hangplant dan wel de beste optie. Zo nemen de planten in de keuken geen ruimte in beslag en kun je toch genieten van wat groens.

Breng meer sfeer in de landelijke keuken door de juiste planten toe te voegen! Volg onze tips en binnen de kortste keren is jouw keuken nog warmer en gezelliger.

Adv. Bol.com Gardena