Vind jouw tuincentrum

Tuinnieuws: Met je huisdier naar het tuincentrum

In 70 van de 200 vestigingen van Pets Place wordt een dierenkliniek geopend. Vets place heeft al een aantal klinieken waar je terecht kunt voor medicijnen, operaties en algemene onderzoeken. Vorig jaar opende Pets Place in zeven vestigingen al een dierenspeciaalzaak.

Dierenklinieken in tuincentra

Het vestigen van dierenklinieken in tuincentra en bouwmarkten wordt steeds normaler. Ranzijn was het eerste Nederlandse tuincentrum dat een dierenpraktijk aan het tuincentrum toevoegde, waar honden, katten, knaagdieren, vogels en reptielen worden behandeld. Het tuincentrum heeft een complete praktijk met operatiekamer en röntgenapparatuur. In de vestiging in Rotterdam is zelfs een trimsalon en hondenwasstraat te vinden. Ook in sommige vestigingen van Intratuin, Hornbach en Praxis kunnen huisdieren worden gevaccineerd of gechipt. Soms is dit in de vorm van een mobiele kliniek.

 

Verzet tegen goedkope dierenartsen

Zelfstandige dierenartsen waren in eerste instantie niet blij met de lage tarieven van de tuincentra. Ze zouden bang zijn dat de dierenartsen niet gekwalificeerd genoeg waren om huisdieren te behandelen, en het feit dat de dierenartsen in tuincentra veel lagere prijzen vroegen voor de diensten, stuitte op verzet. Toch heeft de trend zich doorgezet, en zullen dierenartsen zich erbij neer moeten leggen. Voor de consument is deze marktwerking echter een voordeel, de concurrentie neemt namelijk toe waardoor ook de prijzen bij zelfstandige dierenartsen dalen.

Bezoekt u wel eens een dierenarts bij uw tuincentrum?