Vind jouw tuincentrum

Ideeën voor een versierde kersttafel

Het gourmetstel is uit de kast gehaald, de kerstcadeautjes pronken onder de kerstboom, en… de tafel is nog niet gedekt!? Daar moet verandering in komen.

Voorbereiding

Een versierde kersttafel maakt het diner helemaal af. Natuurlijk kun je een leuk kerstkleed neerleggen en wat kaarsjes aansteken, maar waarom zou je het dit jaar niet wat grootser aanpakken? Match de versiering op tafel met de kleur van de kerstboom, maak een handgeschreven menukaart en haal je mooiste wijnglazen uit de kast.

Ideeën

Je kunt de kersttafel natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt, maar we geven je toch graag wat ideeën:

  • Combineer twee kleuren met elkaar, zoals goud en donkerblauw, of zilver en roze. Of kies je eigen favoriete kleur en laat deze terugkomen in de servetten en bijvoorbeeld de kleur van de schaaltjes.
  • Vouw de servetten in een leuke vorm, zoals een kerstboom of een zwaan.
  • Denk aan kleine decoratiestukken, zoals hulsttakken en natuurlijk theelichthouders. Maar maakt het niet te gek, anders past het eten niet meer op tafel. Of drapeer kerstverlichting over de tafel, dit neemt weinig ruimte in.
  • Versier de stoelen met lint en bijvoorbeeld een maretak.
  • Gebruik een onderbord, dit geeft gelijk een stijlvol effect tijdens het diner.

Het dessert

Met het dessert kun je helemaal de show stelen. Een kant-en-klare doos ijs doet het natuurlijk altijd goed, maar het is veel leuker om iets persoonlijks op tafel te zetten. Wat dacht je van stoofpeertjes in bladerdeeg met chocolade? Warme flensjes met ijs en bosvruchten doen het ook altijd goed. Of ga voor een ouderwetse tiramisu.

Een fijn kerstfeest!