Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Gezelligheid in de tuin creëren

De tuin is tegenwoordig steeds meer een verlengstuk van de woonruimte. We brengen meer sfeer aan in de tuin en zorgen dat het een gezellige plek wordt om hier meer tijd door te brengen. Er kan ook steeds meer in de tuin en dat wordt mogelijk gemaakt door een veelheid aan producten die een tuin écht gezellig kunnen maken.

Natuurlijk maakt het Nederlandse klimaat het ons soms wel wat lastiger. De dagen dat het zonnetje schijnt, de temperatuur hoog is en er geen regen valt zijn nu eenmaal minder in aantal dan bijvoorbeeld in Italië of Spanje. Toch zijn er genoeg opties om het weer geen bepalende factor te laten zijn. Een beetje regen of wat minder warm hoeft niet de reden te zijn dat je niet buiten kunt zitten.

Als je maar droog zit

Je kunt bijvoorbeeld een overkapping in de tuin maken en heaters gebruiken. In dat geval zit je droog en heb je het ook niet zo snel koud. Er zijn zelfs overkappingen die je open en dicht kunt schuiven zodat je de stand aan kunt passen aan de weersomstandigheden. Droogzitten is belangrijk. Zodra je hier een oplossing voor hebt, kun je zelfs op je loungeset met een fleecedekentje en wat sfeervolle kaarsjes een fantastische avond in de tuin hebben.

Sfeer en warmte

Die gezelligheid wordt inderdaad tegenwoordig niet alleen meer bewerkstelligd met een fraaie beplanting in de tuin. Er zijn zoveel tuinaccessoires die de tuin een extra gezellige uitstraling kunnen geven. Neem bijvoorbeeld tuinverlichting, dat geeft de tuin toch ineens een andere sfeer. Of wat dacht je van zo’n geweldige vuurkorf? Die geeft nog extra warmte ook.

Geef de tuin een make-over

Tegenwoordig kijk je in de tuincentra je ogen uit. Behalve de schitterende beplanting of bestrating is er ook een ruim aanbod aan mooie tuinmeubelen en accessoires. Hiermee kun je jouw tuin ook een geweldige make-over geven. Het is ook steeds minder gek om voor je tuin een persoonlijke lening te nemen. Tenslotte heb je jaren plezier van een tuin die helemaal aan je wensen voldoet en waar je inderdaad met een grote groep vrienden of familie hele gezellige uurtjes in kunt doorbrengen. Een mooie tuin levert bij verkoop van je woning ook weer iets extra's op, tenslotte.

Zuidelijke sferen

En waar vroeger de tuin vooral een plek was om af en toe in te zitten en van het zonnetje te genieten, kunnen we vandaag de dag alles doen in tuin. We kunnen niet alleen de barbecue aansteken maar met de complete buitenkeukens kunnen we zelfs een hele maaltijd bereiden. De tijd dat we met jaloerse blikken naar de foto's van de lange tafels keken in de zuidelijke landen keken is voorbij. Ook hier kunnen we tegenwoordig met de hele familie aan tafel zitten in de tuin.