Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Genieten van de nazomer

 

De herfst doet zijn intrede. In september en oktober is er nog genoeg te genieten buiten. Er zijn nog genoeg zonnige dagen om lekker buiten te zijn. Toch is de herfst op komst met zijn mooie kleurenpracht. Nog een paar weken en de bladeren vallen en de natuur gaat in zijn ruststand. Er zijn nog wel planten die in oktober bloeien zoals de herfstkrokus en herfstchrysanten. Genieten is ook de tuin op orde maken en de handen uit de mouwen steken.
 

Opruimen

Ruim zoveel mogelijk gevallen bladeren op. Blad wat blijft liggen in borders of op het gazon zorgt voor verstikking en mogelijk luis. Het is nu ook een prima tijd om het gazon bij te zaaien. Maak de borders verder onkruidvrij en verwijder éénjarige uitgebloeide planten. Nu komt het leuke werk; bollen planten
 

Bloembollen planten

Bloembollen die bloeien in het voorjaar kunnen in het najaar van oktober tot december worden geplant.

Bekende soorten zijn: tulp, narcis, krokus en de hyacint. Zij hebben een koude periode nodig (de winter) voordat ze gaan groeien. Najaar bloeiende bloembollen zoals de herfstkrokus, herfsttijloos en cyclamen plant u ook in het najaar. De bloembollen van de herfstkrokus en herfsttijloos in september voor bloei in hetzelfde jaar en de knollen van cyclamen tussen augustus en maart. Cyclamen zijn er ook als plantje.

Zomerbloeiende bloembollen zoals de dahlia die op het eind van de zomer uitkomen, worden in het vroege voorjaar geplant
 

Tot 80% korting

 

Wintertijd

Op 27 oktober 2019 wordt de klok één uur teruggezet. We noemen het wintertijd, maar eigenlijk is het de normale tijd. Ofschoon we even een uurtje extra licht krijgen, worden de dagen toch snel korter. Een goed moment om de buitenlampen grondig te controleren. Als je het nog niet gedaan hebt, wissel de oude gloeilampen in voor led lampen. Een stuk zuiniger en led lampen gaan veel langer mee. Kun je nog langer genieten van de tuin.