Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Eigen Iris voor Iris

Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland 2012, heeft haar ‘titel’ verbonden aan een nieuwe Iris. De zangeres uit Drachten doopte de Iris ‘Dutch Voice’. De feestelijke doop vond plaats in ’t Zand (NH), te midden van een presentatie van eveneens veelbelovende Irissen.
Het initiatief voor een eigen Iris voor Iris Kroes komt van het Bloemenbureau, die de prijswinnende zangeres op fleurige wijze extra in het zonnetje wil zetten. Aan de hand van haar voornaam, de bloemensymboliek en de uitstraling van Iris Kroes is de bloem geselecteerd.

Iris

Iris is een snijbloem die het beste te omschrijven is als een mix van lelie en orchidee. De Iris dankt haar naam aan de bloemen die wel wat op vleugels lijken. Volgens de Griekse mythologie bracht de godin Iris boodschappen over tussen goden en mensen. Zij daalde via de regenboog af van de hemel naar de aarde en de wind blies haar onder haar vleugels voort. De symbolische betekenis van de Iris luidt dan ook: ‘Ik heb een boodschap voor jou: ik geef je hoop en vertrouwen’.

Kruising

Iris ‘Dutch Voice’ is een grofbollige Iris van van kwekersvereniging Iricom Breezandmet een unieke kleurenschakering van intens paars-violet en een geel honingmerk met een dun blauw randje. De bloembladen ontvouwen zich volledig waardoor het bloemhart volledig te zien is. ‘Dutch Voice’ is voortgekomen uit een kruising van Iris tingitana ‘Acapulco’ en Iris hollandica ‘Purple Sensation’. Het veredelingsproces heeft 11 jaar geduurd.

Adv. Bol.com Gardena