Vind jouw tuincentrum

Een vloer in de tuin

Een vloer is erg fijn om in uw tuin neer te leggen. Dit kan zijn omdat u een vloer wilt onder uw overkapping of omdat u een terras aan het aanleggen bent. Een vloer in de tuin kan lastiger zijn dan dat u oorspronkelijk zal denken. Er zijn heel wat vloeren die niet buiten gelegd kunnen worden en u heeft met verschillende dingen rekening te houden. 

Het beste is om van te voren goed uit te zoeken wat voor een vloer u in uw tuin wilt hebben of een vloer nodig is. Anders kunt u eventueel voor andere opties kiezen. 
 

Welke vloer in de tuin?

Als eerste zal u moeten kijken wat voor een soort vloer u in de tuin zal willen hebben. In de meeste gevallen wordt het niet aangeraden om gietvloeren in je tuin te laten gieten. Dit komt doordat ze niet goed vochtwerend zijn en ze meerdere dagen zouden moeten uitharden. Daar in tegen wordt een houten vloer wel aangeraden als u het juiste hout hebt. 

Verder zijn tegels over het algemeen altijd geschikt om buiten gebruik van te maken. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en eenvoudig weg te halen wanneer u wat anders zal willen. Het is handig om zelf te bekijken wat voor een mogelijkheden er zijn en wat u eventueel mooi vind. Het kan handig zijn om naar de stijl van de rest van de tuin te kijken. Op die manier wordt het makkelijker om te bepalen welke vloer het beste in de tuin past. 
 

 

Wanneer de vloer leggen?

In Nederland kan het nog wel eens de vraag zijn wanneer je de vloer gaat leggen. De gietvloer kan niet worden gelegd buiten, dus je zal geen dagen hoeven wachten op een vloer. Het makkelijkste is om een dag te kiezen wanneer het mooi weer is. Op die manier kun je de vloer binnen één dag gaan leggen. Dit kun je beter doen dan meerdere dagen of weken over de vloer te doen. 

De vloer leggen kun je alleen doen, maar kun je ook samen doen. Het is handig om van te voren te kijken hoelang je er ongeveer over gaat doen. Dit kan per persoon, maar ook per vloer verschillen. Je kan bekijken hoeveel erg mogelijk is, anders kun je er meerdere dagen over doen. Als je onder een overkapping bezig bent, maakt het weer wat minder uit.
 

 

De kosten van een buitenvloer

Een gietvloer betonlook voor binnen, zijn uiteraard heel anders dan de kosten voor een buitenvloer. De tuin is vaak groter of kleiner dan je huis. Je zal als eerste moeten opmeten hoeveel vloer je nodig zal gaan hebben. Aan de hand daarvan kun je een berekening opstellen. 

In de berekening is het altijd handig om met extra kosten rekening te houden. Op internet zijn de prijzen van de vloeren te vinden per vierkante meter, maar een tegel kan een keer breken. Daarom is het altijd handig om meer op voorraad te hebben voor het geval dat er iets mis kan gaan.