Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Een buitendouche in je tuin bouwen: drie tips!

Lisa Garden op 14-06-2022

De afgelopen 20 à 25 jaar zijn steeds meer mensen hun (achteR)tuin gaan zien als een soort verlengde van hun woonhuis. Met de gegroeide welvaart is het voor een toenemend aantal mensen ook gemakkelijker geworden om hun tuin uit te bouwen, mooi in te richten en tot een verlengstuk van de woning te maken. Vaak hoort daar een loungeset bij, een prieeltje of tuinhuisje en, voor de echte fijnproevers, natuurlijk ook een jacuzzi of comfortabel inbouwzwembad. Mensen die een tuin zwembad hebben, kiezen steeds vaker voor het plaatsen van een buitendouche met douchecabine. Een douche buiten, voorzien van een douchecabine, betekent dat je niet meer nat je woning in hoeft als je uit het zwembad of je spa komt. Maar hoe kun je slim een goede buitendouche plaatsen? Waar moet je rekening mee houden? Lees snel onze tips en ontdek hoe je een buitendouche plaatsen op een slimme manier aanpakt. 

 

1. Voorzie je buitendouche van een cabine

Een jacuzzi buiten plaatsen, voorzien van een douche, betekent dat je goed moet letten op voldoende privacy. Zeker als je in een drukke buurt woont, wil je natuurlijk geen pottenkijkers als je naakt staat te douchen in je tuin. Zorg daarom voor een goede en verduisterende cabine, waarin je veilig en op je gemak een douchebeurt kunt pakken. Houdt bij de plaatsing rekening met het mogelijke zicht dat anderen hebben, vanuit diverse hoeken in en rond de tuin.

 

2. Kies voor een kwalitatief hoogstaande buitendouche

De ene buitendouche is de andere niet. Net als op veel andere terreinen geldt voor buitendouches met of zonder cabine dat goedkoop vaak duurkoop is. Daarom raden we je aan om online en offline goed vooronderzoek te doen. Check diverse aanbieders op prijs en vooral op kwaliteit. Lees hierbij de bijbehorende reviews van klanten goed door, om een brede indruk te krijgen van de buitendouche. Belangrijk is vooral om te kiezen voor een douche die van sterk en robuust materiaal is gemaakt. Want ook een stevige storm of heftige regenbui moet een buitendouche natuurlijk kunnen doorstaan.

 

3. Denk na over de stijl en uitstraling van de buitendouche

Het oog wil natuurlijk ook wat, dus is het zaak om een buitendouche uit te kiezen die goed aansluit op het ontwerp van je tuin. Houd hiermee rekening qua vorm, kleur en stijl, dan kan er eigenlijk niks meer fout gaan. Alvast veel doucheplezier toegewenst de komende tijd!

 
Adv. Bol.com Gardena