Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Duiven verjagen uit je tuin, hoe doe je dat?

Mooi weer buiten, je auto net gewassen, komen er duiven aanvliegen. Ze poepen doodleuk op je auto en zo kun je weer van voren af aan beginnen. Duiven kunnen nog wel meer overlast veroorzaken, zoals schade aan het dak van je huis. Gelukkig staan de helden van Beestjes Kwijt altijd klaar om je te helpen! Wij zijn een landelijk platform van lokale ongediertebestrijders en hebben dé tips voor je om van de duiven af te komen.  

Waarom komen die beesten toch altijd in en rondom je tuin zitten?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk erg simpel: eten. Duiven zijn constant op zoek naar eten en het hoeft nu echt niet zo te zijn dat je hele bananenschillen in je tuin hebt liggen. Duiven komen namelijk al af op vetbollen, vogelvoer of pinda's die je neerlegt voor andere vogels. Daarnaast houden duiven ook erg van badderen. Heb je een vogelbadje in je tuin staan én last van duiven? Dan is het verstandig om dit badje (tijdelijk) uit je tuin weg te halen. 
 

Heb je genoeg tijd over en wil je duiven zelf bestrijden? 

Natuurlijk kun je duiven zelf bestrijden. Mits je tijd over hebt! Duiven bestrijden kost namelijk flink wat van je tijd. Let op: Met bestrijden bedoelen we natuurlijk niet duiven doden, want dat is niet toegestaan. Wat we wel kunnen doen is je een aantal tips geven voor het verjagen van duiven. 

Tegenwoordig kun je levensechte nepvogels kopen. Deze plaats je op een plek waar je de duiven wil verjagen. Hierdoor denken de duiven wel twee keer na voordat ze in je tuin of op je balkon landen. Je moet de nepvogel wel regelmatig verplaatsen, anders raken de duiven eraan gewend en gaan ze er zelfs op zitten. 

Wat je kunt overwegen is het imiteren van een plukplaats. Dit is een plek waar allemaal kleine veertjes liggen. Voor het verjagen van duiven werkt dit erg goed. Ze denken dan dat er een roofvogel actief is en gaan daar dan niet zitten. 

Je kunt ook duivenwering in je tuin plaatsen. Dit kun je zelf doen maar je kunt het ook aan een professionele bestrijder overlaten. 
 

Wat kan een professionele bestrijder voor je betekenen?

Zelf niet genoeg tijd om duiven aan te pakken? Of werken bovenstaande tips niet? Een professionele duivenbestrijder kan deze klus zeker klaren! Hij kan pinnen plaatsen zodat de duiven niet kunnen landen, netten plaatsen zodat de duiven je moestuin niet aan gort helpen of hij gebruikt een draad. Bijvoorbeeld schrikdraad, hierdoor krijgen de duiven een kleine stroomschok en blijven ze ook weg. Heb je een eigen bedrijf? Dan is het ook mogelijk om een laser op het dak te laten plaatsen om de duiven te verjagen. Maar let op, dit is alleen toegestaan op industrieterreinen. De laserstralen kunnen namelijk als overlastgevend worden ervaren in bewoonde gebieden.  
 

Hulp nodig? Vraag informatie op bij Beestjes Kwijt

De kans is best groot dat het niet lukt om zelf duiven te bestrijden. Bij Beestjeskwijt kun je een bestrijder inschakelen om de duiven te bestrijden. Deze professional zal eerst met je gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en bespreekt dan een plan van aanpak met jou. Je krijgt dan ook te horen wat de kosten zijn, ga je akkoord met het plan en de daaraan gekoppelde prijs? Dan gaat de vakman zo snel mogelijk aan de slag om jouw tuin helemaal duif vrij te maken!

Adv. Bol.com Gardena