Vind jouw tuincentrum

De leukste bloemen voor Halloween

Houd je wel van Halloween, maar niet van die griezelige en duistere decoraties? Of haal je liever wat decoratie in huis waar je nog wat langer van kunt genieten? Haal dan deze bloemen in huis, maak er een boeket van, of maak je eigen Halloweenstukje. Misschien heb je ze al in de tuin staan, dan hoef je ze alleen nog in een vaas te zetten!

Klassieke snijbloemen

  • Gerbera’s staan natuurlijk bekend als de klassieke snijbloemen, neem de oranje soorten en combineer ze met hulsttakken voor op de herfsttafel. Vergeet de kastanjes niet!

  • De Queen of the Night: Ook wel bekend als De Zwarte Tulp. De dieppaarse kleur van deze tulp past perfect in je Halloween-interieur.

Gewaagde bloemen

  • De heliconia stricta heeft prachtige scherpe vormen, uit de gekleurde schutbladeren komen vreemde wezens tevoorschijn. De plant wordt ook wel Lobster-claws of Olympic Flame genoemd, dan weet je dat je goed zit.

  • De Carthamus is niet bang om zijn stekels te laten zien. De distelachtige plant heeft oranje bloemen en kun je ook heel goed als snijbloem gebruiken.

Vurige planten

  • De bloemen van de Alstroemeria of Orange Queen hebben prachtige vuurkleuren en contrasteren heel mooi met het roestige blad. Deze bloem is op zichzelf al een Halloween-decoratie.

  • Lampionplanten hebben een dieporanje kleur en staan overal leuk bij, in een boeket, alleen in een vaas, op de herfsttafel. Of leg ze gewoon in de vensterbank met wat spinnenwebben (wel nep, natuurlijk).