Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De ideale raambekleding in huis: 5 tips

Raambekleding is een belangrijk onderdeel binnen je interieur. Het maakt een ruimte sfeervol en gezellig. Toch onderschatten veel mensen de rol hiervan. Er zijn veel verschillende soorten raambekleding waardoor het kiezen van de juiste raambekleding die bij je interieur past soms best een opgave kan zijn. In deze blog lees je een aantal handige tips die jou helpen bij het uitzoeken van de juiste raamdecoratie. Zo hangen straks de perfecte houten jaloezieën of gordijnen voor je ramen.

Tip 1: Ga voor maatwerk

Maak het jezelf makkelijk en kies voor raamdecoratie op maat. Hierdoor past je raambekleding altijd perfect en scheelt het je veel tijd, moeite en frustratie om alles in de juiste maat te krijgen. Je kunt je maatwerk raamdecoratie eenvoudig online bestellen bij inhuisplaza.nl. Voor extra gemak kun je je nieuwe raambekleding ook laten monteren. Ideaal voor als je twee linker handen hebt!

Tip 2: Geen inkijk met houten jaloezieën

Een belangrijke reden om te kiezen voor raamdecoratie is dat je hiermee het zicht van buiten kunt blokkeren. We vinden het fijn om geen inkijk te hebben maar willen vaak wel graag genieten van lichtinval. De fijne zonnestralen die de kamer binnen vallen geven je een positief en goed gevoel. Niet alle raamdecoratie is hiervoor geschikt. Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën zijn hiervoor een goede oplossing. Doordat je zelf de lamellen van de jaloezieën kunt kantelen bepaal je eenvoudig de hoeveelheid licht en privacy. Het is een ideaal product voor in woonkamers of keukens, waar veel licht en privacy gewenst is.

Tip 3: Match met de stijl van je interieur

Bij elke interieurstijl passen weer andere soorten raamdecoraties. Zo kun je in een modern interieur het beste kiezen voor strakke raambekleding, zoals houten jaloezieën of rolgordijnen. Bij een landelijk interieur passen bijvoorbeeld gordijnen of vouwgordijnen beter. Natuurlijk kun je hier gewoon van afwijken als je iets anders mooier vindt. Het is tenslotte jouw interieur. Maar je kunt er wel rekening mee houden tijdens je zoektocht.

Tip 4: Bepaal van te voren het budget

Niet geheel onbelangrijk is het prijskaartje dat eraan hangt. Er zijn veel verschillende modellen en merken op de markt verkrijgbaar waarbij de prijzen nogal uiteen lopen. Bepaal daarom van te voren hoeveel je wilt uitgeven aan raamdecoratie. Op basis van je budget kun je kijken wel soorten raamdecoratie passend zijn. Dit maakt het kiezen ook een stuk makkelijker. Vind je het effect van jaloezieën erg mooi, maar zijn houten jaloezieën net wat boven je budget? Kies dan voor aluminium jaloezieën als alternatief.

Ideale raambekleding

Tip 5: Houd rekening met de mogelijkheden van het raam

Wanneer je nieuwe raambekleding wil aanschaffen is het type raam leidend. Gaat het om een standaard raam, een grote schuifpui of een draai-kiepraam? En gaat het naar binnen of buiten open? Houd rekening met de mogelijkheden en de beperkingen van het raam. Zo zijn aluminium jaloezieën met zijgeleiding ideaal voor een draai-kiepraam, omdat ze mee bewegen met het raam. Maar voor een grote schuifpui zijn gordijnen weer een mooie oplossing.

Adv. Bol.com Gardena