Vind jouw tuincentrum

Beloofd is beloofd

De belofte gedaan in de dierenwei van die zonovergoten camping moet worden ingelost. Kinderen vallen in zwijm bij die poezelige velletjes en snuffelende zachte roze snuitjes op schoot. Zij raken compleet vertederd en ouders smelten. Het is dan ook niet vreemd dat in vakantiesferen snel beloftes worden gedaan.

Eenmaal thuis, in de routine van alledag, is de belofte snel vergeten. Al geldt dat niet voor iedereen; de kinderen herinneren zich alles. De eerste de beste vrije woensdagmiddag klinkt het dan ook: Papa, Mama, gaan we vanmiddag naar een konijntje kijken!
‘Aj’, helemaal vergeten, dat komt slecht uit! Op een konijn zitten we eigenlijk helemaal niet te wachten.Maar goed, beloofd is beloofd en de gang naar het tuincentrum snel gemaakt. Aangekomen in de ambiance van zonnige planten en royale hokken vol lieve schootdiertjes raken we massaal opnieuw vertederd en al snel staan de kinderen voor een hok met een wit konijn wat een bruin vlekje op zijn snoet heeft. Dan blijkt, informatie te over, dat een konijn niet goed alleen kan zijn. Even later wordt de auto ingeladen. Erin gaat, Vader, moeder, Fleur, Emma, Snif en Snaf, een hok, een buitenren, vier soorten konijnenvoer, een drinkfles en een baaltje stro.

Het resultaat van een vruchtbare middag shoppen en veel opnieuw beleefd vakantieplezier.
Spijt van de belofte, vast niet. Een konijn is een heerlijk huisdier; het had ook een hangbuikzwijn kunnen zijn.