Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Altijd controle over de gebeurtenissen in de tuin met een IP-camera voor buiten

Als je veel bezig bent met je tuin en waarde hecht aan de veiligheid van jouw tuin en woning, is een IP-camera voor buiten waarschijnlijk iets voor jou. Een Internet Protocol-camera is verbonden met het internet waardoor je de beelden op elk gekoppeld device kunt bekijken en opslaan. Op welke manier dat ervoor zorgt dat je controle hebt over de gebeurtenissen in de tuin, vertellen wij je in dit artikel.

Huisautomatisering

Omdat je draadloze IP-camera op de wifi is aangesloten kun je op welke locatie dan ook, de gebeurtenissen in de tuin monitoren. Zo kun je zelfs als je op vakantie bent af en toe meekijken om ervoor te zorgen dat er niets aan de hand is en of jouw tuin er nog netjes bij staat. Het buiten installeren van een IP-camera die verbonden is met de wifi, is een vorm van huisautomatisering. Dat zorgt ervoor dat je altijd en overal controle hebt vanaf een mobiel device. Op die manier weet je gelijk wie er in het weekend de bloemen van uw struik heeft geplukt.

Veiligheid

Een groot voordeel van een IP-camera met wifi is dat je er je veiligheid mee kunt waarborgen. Er zijn namelijk IP-camera’s die een melding naar je telefoon sturen als er beweging is in je tuin. Zo weet je het precies als er een ongewenst persoon in jouw tuin loopt. Daarmee stel je je huis, tuin en eventueel je kinderen veilig. Je kan namelijk gelijk alarm slaan als je de melding krijgt of gebruik maken van een systeem dat in jouw tuin een alarm af laat gaan als er rond bepaalde tijden een persoon in de tuin wordt gesignaleerd. Ook kun je op de beelden zien wie het is. Als het dus de buurman is hoef je geen alarm te slaan omdat je weet dat er niets aan de hand is. Als je de persoon niet kent kan de politie worden ingeschakeld. Als je de politie inschakelt kan je ze de beelden van de persoon in kwestie laten zien want je kan de beelden van een draadloze IP-camera opslaan.

Kwaliteiten IP-camera

Als je van plan bent om buiten een IP-camera op te hangen, zijn er een paar kwaliteiten waar je rekening mee moet houden. Wij noemen ze op:

  • De beeld- en eventuele geluidskwaliteit moet goed zijn. Er zijn een aantal camera’s waarbij de kwaliteit van beeld en geluid minder is, omdat de camera dan vooral bedoeld is om inbrekers af te schrikken. Als je wil monitoren wat er in jouw tuin gebeurt raden wij een camera aan met vooral goede beeldkwaliteit. De geluidskwaliteit is minder belangrijk omdat je het geluid door de wind waarschijnlijk toch niet kan horen.
  • Infrarood is een kwaliteit die bij een IP-camera voor buiten niet overbodig is. Daarmee kan ook in het donker beweging gedetecteerd worden zonder dat er bij elk wissewasje een groot licht aan gaat waar jij en je buren last van hebben.
  • Eveneens wil je dat de beelden makkelijk opgeslagen kunnen worden zodat je in het geval van inbraak, bewijs kunt leveren en de dader gemakkelijker opgepakt kan worden.