Vind jouw tuincentrum

Aeschynanthus

Donkergroene en lipstick rode vertoning

Deze plant heeft echt de wauw-factor. Aeschynanthus is een nog niet eerder waargenomen exemplaar die prachtig en eenvoudig te verzorgen is.

Pracht en praal

De Aeschynanthus wordt uitgesproken als Eskinántus. Deze eigenaardige hangplant heeft een unieke gelaagde bladweelde die rijkelijk zijn weg vindt naar beneden. Alsof dit nog niet prachtig genoeg is, bloeit de hangplant ook nog eens met donkerrode bloesem die verborgen zitten in paarse huls. De Aeschynanthus is een beetje mysterieus en heeft gevoel voor tragedie.

Zet de Aeschynanthus op een hoge plek, zoals een kast. Dan komt deze plant het mooist tot haar recht. Deze hangplant heeft de ruimte nodig om zijn ranken te laten vallen.

Griekse schoonheid

De naam van de Aeschynanthus is afgeleid van het Griekse ‘aichyne.’ Dit betekent schaamte of schande. ‘Anthos’ staat voor bloem. De Aeschynanthus wordt ook wel lipstickplant genoemd, door haar dieprode kleurige bloemen.

Warme en vochtige omgeving

De Aeschynanthus groeit in het wild in vochtige bossen van Azië. Van de Himalaya tot Indonesië. In deze omgeving zouden de lianen wel drie meter kunnen worden. Als de plant in zijn nationale land bloeit, leeft het van bomen en andere planten door erop te groeien. De Aeschynanthus heeft zo’n 150 broertjes en zusjes. De hangplanten kunnen allemaal klimmen. De plant is gewend aan vochtige ruimtes en warmte dus in de badkamer of keuken heeft hij zijn plek wel gevonden.

Verzorging van de Aeschynanthus

  • De Aeschynanthus hangt graag op een lichte plek, maar niet direct in het zonlicht.
  • In de winter eenmaal per week water geven, zomers tweemaal per week. Liever iets te weinig water dan te veel.
  • Gedurende de bloeiperiode op een lichte plek heeft de Aeschynanthus wel meer water nodig.
  • De plantenspuit is 1x per maand zijn beste vriend.