Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Gek op Groen

10 juli 2011
Gek op Groen

De zomervakantie kun je prima in eigen land doorbrengen. Je kunt volop genieten van de groene wereld vanuit je luie tuinstoel! Nederlandse tuinen zijn in juli en augustus op hun hoogtepunt en met een stralende zomerzon is het prima toeven op Hollandse bodem. Veel planten nemen je mee op een wereldreis en zorgen voor een ontspannen vakantiesfeer. Boek daarom deze zomer een ticket naar eigen tuin!

Wereldreis
Zittend in een comfortabele tuinstoel zorgen exotische bloemen en planten in eigen tuin voor een echt vakantiegevoel. Ze nemen je mee op reis naar hun eigen, oorspronkelijke omgeving. Zo vind je Lavendel vooral rondom het Middellandse zee gebied en komen zomerbloeiers als Calla en Kalanchoë uit Zuid-Afrika. Palmen als de Trachicarpus hebben hun wortels liggen in China en het Verre Oosten. Door deze planten een plekje te geven in eigen tuin maak je als het ware een wereldreis in je eigen buitenkamer!

Relaxen
De maanden juli en augustus zijn ideale maanden voor groenliefhebbers. De tuin is volop in beweging en veel planten bloeien uitbundig. Geef de planten wel wat plantenvoeding want daarmee stimuleer je een rijke en extra lange bloei. Wanneer je kiest voor langwerkende voedingstoffen ben je in één keer klaar voor het hele bloeiseizoen. Ook voor het watergeven, hoef je niet per se uit je stoel komen. Je kunt ook kiezen voor een automatisch watergeefsysteem. Zo hou je veel tijd over om te genieten van je eigen tuin; het is tenslotte vakantie!

Vakantieactie
Bij veel tuincentra wordt van 11 juli tot en met 21 augustus een bijzondere vakantieactie gehouden. Iedereen die een ‘vakantieplant’ koopt, ontvangt een wincode. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je onder andere kans op een luxe loungeset van Hartman, een open haard voor in de tuin en barbecueboeken van Weber. Kijk voor meer informatie, inspiratie en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.