Start de lente met veel kleur in uw tuin!

10-02-2017
Start de lente met veel kleur in uw tuin!

Bollen op pot, dat fleurt lekker op!

Om aan het begin van de lente al direct van meer kleur te kunnen genieten, bieden bollen op pot een zeer goede oplossing. Met bollen op pot wordt de nog wat kale tuin, balkon of terras in een mum van tijd omgetoverd tot een gezellige en fleurige plek. Met voorjaarsbloeiers zoals bijvoorbeeld tulpen, blauwe druifjes of narcissen-op-pot kan de lente al lekker vroeg beginnen, het kan zelfs al in februari! Bollen op pot kunnen ook heel goed met elkaar gemixt worden. Zo kun je fel gekleurde soorten bloemen mixen, met bijvoorbeeld meer neutrale kleuren. Ook een combinatie van dezelfde kleuren en/of kleurnuances, zorgt voor een kleurrijke en warme sfeer in de tuin.

Bollen op pot, daar wordt je vrolijk van! Vrolijke kleuren zijn goed voor een positieve stemming, vooral als de dagen nog wat grauw en grijs zijn. De bollen op pot kunnen eenvoudig in een border, bloembak of in een hangende mand worden geplant.Verwilderingsbollen

Krokussen, Tête à Tête narcissen, sterhyacinten en blauwe druifjes zijn winterhard, wat als voordeel heeft dat ze zichzelf vermeerderen. Elk jaar komen er dus vanzelf meer en meer nieuwe bloemen bij! Ze moeten geplant worden in de volle grond of in een wat grotere bloempot.


Vorst in februari?

Dat is geen enkel probleem, want juist dankzij de lage temperaturen, is de levensduur van bollen op pot zeer lang. Bij zeer strenge vorst kun je de bollen op pot in plantenbakken (bekijk de nieuwe collectie) een tijdje op een wat meer beschutte plek plaatsen, of bijvoorbeeld in uw tuinhuisje of schuur.

Sneeuw vormt geen bedreiging voor bollen op pot. De bloembollen kunnen aardig wat koude temperaturen verdragen. En daarnaast werkt sneeuw ook nog eens isolerend, als een soort dekentje. 

Door Emma Kemp - mobiel