Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Deen is Bloemensupermarkt van het Jaar

7 november 2011
Deen is Bloemensupermarkt van het Jaar

Aalsmeer

Supermarktketen Deen is, evenals in 2010, gekozen tot Bloemensupermarkt van het Jaar. De verkiezing vond de afgelopen maanden plaats en in totaal brachten ruim 13.000 consumenten online hun stem uit. In Nederland wordt 29% van de snijbloemen bij supermarkten gekocht, 40% bij bloemisten en het overige deel wordt verkocht via markt, straathandel en tuincentra.

Juryrapport
Meer dan 13.000 Nederlanders brachten via de website mooiwatbloemendoen.nl hun stem uit. In totaal werden 20 supermarktketens beoordeeld. Deen kwam met een gemiddeld rapportcijfer van 8,9 als beste uit de bus. Deen werd door de bloemen- en plantenkopers als beste aanbieder beoordeeld en scoorde de meeste punten op de aspecten kwaliteit en prijsniveau. Jumbo Supermarkten en Albert Heijn werden tweede en derde. Consumenten konden online cijfers geven voor zaken als assortiment, prijs/kwaliteitverhouding, service en versheid.

Verkiezing
De verkiezing “Bloemensupermarkt van het Jaar” is een initiatief van Bloemenbureau Holland in samenwerking met Chrysal International. Met de verkiezing wordt meer aandacht gevraagd voor dit bijzondere versschap in de supermarkt. Bloemen en planten zijn versproducten en vragen in de winkel om extra aandacht en verzorging door het supermarktpersoneel.

Deen Supermarkten
Deen is een regionale supermarktketen met 62 winkels en sinds 1933 actief in Noord Holland. De bloemen- en plantenafdeling van Deen is de grootste van alle supermarkten in Nederland. Zowel op de winkelvloer als in het distributiecentrum wordt gewerkt met vakmensen met een diploma op bloemen- en plantengebied. Deen betrekt dagelijks verse producten van de bloemenveilingen.