Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe een Ontspannende Tuinkamer Creëren: 5 tips

Wens je graag een ruimte die in het teken staat van wellness en ontspanning en waarin je volledig tot rust kunt komen, maar heb je geen leegstaande kamer ter beschikking? Dan is een tuinkamer de perfecte oplossing voor je. Je kunt die kamer op maat laten maken zodat die in jouw tuin past en perfect aansluit bij jouw noden en wensen. Eens die tuinkamer gebouwd is, kun je die omtoveren tot een oase aan rust. Maar hoe doe je dat nu juist? Je komt het hier te weten, want we geven je hieronder vijf tips mee waarmee je van jouw tuinkamer een ontspannende ruimte kunt maken voor je, jouw familie en vrienden.

Kies voor comfortabele meubels

Om het zen-gevoel naar jouw tuinkamer te halen, moet je voor comfortabele zitmeubels kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een pluche bank, gezellige fauteuils en knusse poefjes. Het is belangrijk dat je meubelstukken kiest die zacht aanvoelen en waarop je rustig kunt zitten. Als je van plan bent om gasten te ontvangen in jouw ontspannend tuinhuis dat je op Pineca.nl kunt vinden, overweeg dan om enkele modulaire meubels te kopen die je gemakkelijk kunt aanpassen aan het aantal personen dat op bezoekt komt.

Voeg zachtheid toe met kussens en plaids

Eens je jouw meubels gekozen hebt, wordt het tijd om er plaids en kussens bij te halen. Deze eenvoudige accessoires hebben een zeer grote impact op de uitstraling van jouw tuinkamer. Hun zachtheid en knusheid verhogen namelijk de uitnodigende en gezellige sfeer. Als je met jouw kussens en plaids een echt statement wil creëren, moet je overwegen om accessoires in verschillende tinten en met diverse patronen te gaan. Als je het liever wat subtieler houdt, kies dan voor lichtkleurige kussens en dekens in maximum één of twee kleuren.

Laat jouw stijl en persoonlijkheid terugkomen in het kleurenpalet

Over kleur gesproken, bij het inrichten van jouw tuinkamer, moet je goed nadenken over de kleuren die je gaat gebruiken. Een neutraal kleurenpalet is uiterst geschikt voor wie van een neutrale en minimalistische uitstraling houdt. Wil je meer kleur toevoegen zonder dat het geheel te overweldigend wordt? Integreer groen, blauw en lavendel in het design want die tinten roepen een rustgevend gevoel op. Diegenen die van een gewaagd interieur houden, kiezen het beste voor warme kleuren zoals bordeauxrood, oranje en geel voor een levendige sfeer.

Een vloerkleed zorgt voor meer comfort en stijl

Integreer ook zeker een vloerkleed in jouw tuinkamerdesign. Net zoals kussens en plaids voegt een vloerkleed ook meer warmte en personaliteit toe. Daarbovenop biedt het ook extra stijl en comfort aan. Als je jouw vloerkleed koopt, is het belangrijk dat je er eentje kiest dat bij jouw inrichting past en eenvoudig schoon te maken is.

Blaas jouw tuinkamer meer leven in met prachtige planten

Het interieur van jouw tuinkamer is niet compleet zonder planten en/of bloemen. Natuurlijk groen zorgt gegarandeerd voor meer kleur en ook een gezondere omgeving dankzij hun luchtzuiverende eigenschappen. Er zijn duizend-en-een soorten planten waaruit je kunt kiezen, maar ga zeker eens voor varens, ZZ-plantenen bromelia's want die plantensoorten zijn uitstekende opties voor in het Nederlandse klimaat en groeien het beste in weinig licht. Als je nog meer groen en een uniek aspect wil toevoegen aan jouw tuinkamer, maak dan een verticale tuin vol plantenbakken en planken.

Adv. Bol.com Gardena