Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Rijk gekleurde tuinen

18 juni 2010
Rijk gekleurde tuinen

Rijke kleuren en een weelderige bloei in uw tuin zijn de belangrijkste factoren die uw tuin heerlijk zomers maken. Wij geven u hier enkele voorbeelden die uw zomertuin opfleuren. Geniet van al dit moois!

Geranium ‘Johnson’s Blue’

Deze vaste plant heeft fijngetekende, helderblauwe bloemen. Deze geranium is misschien niet zo zeldzaam, maar hij is heel sterk, bloeit goed en is bijzonder betrouwbaar. Een belangrijke factor.

Fakkels

De Chileense vuurstruik, Embothrium coccineum, draagt precies de juiste naam. Vooral als eind lente, begin zomer de uiteinden van de wintergroene takken bezet zijn met vuurrode bloempjes, lijkt het alsof deze struik in brand staat.

Zwierende rokjes

De delicate bloemetjes van Thalictrum rochebrunianum vormen samen grote transparante, lila wolken die rond de hoge stengels lijken te zweven. Van dichtbij gezien zijn het net zwierende feeënrokjes. Gedijt het best in halfschaduw, waar hij wel twee meter hoog kan worden.