Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Tuinieren in een frisdrankfles

22 november 2012
Tuinieren in een frisdrankfles

Tuinieren lijkt voor mensen met een kleine portemonnee soms onmogelijk, maar voor hen kan verticaal tuinieren met frisdrankflessen een oplossing bieden. 

De Braziliaanse design studio Rosenbaum werkt in samenwerking met de tv-show Caldeirao do Huck aan projecten om de levens en huizen van arme gezinnen in Brazilië te verbeteren. Een van die projecten is het bouwen van een verticale tuin van PET-flessen in de stad Sao Paulo.


Het gezin waarvoor de verticale tuin gebouwd werd, was al op kleine, ecologische schaal aan het tuinieren. Met behulp van verpakkingsmateriaal van levensmiddelen kweekten ze kruiden. Dankzij de nieuwe verticale tuin kunnen zij nu nóg meer kruiden en kleine planten verbouwen.

Door het succes van deze verticale tuin en vragen van over de hele wereld publiceerde Rosenbaum een werktekening van het systeem met de PET-flessen. Bekijk de werktekening via het artikel op Tuinieren.nl.