Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Eigen viool voor Koffietijd

13 maart 2013
Eigen viool voor Koffietijd

Vanaf heden heeft het tv-programma Koffietijd een eigen tuinbloeier: Viola ‘Perquinetta’. Deze bijzondere naam verwijst naar de voornamen van de Koffietijd-presentatrices Pernille la Lau, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver.

Tijdens de live-uitzending doopte Sylvia de Keizer de nieuwe viool met champagne. Vorige week riep het populaire ochtendprogramma haar kijkers op om een originele naam te verzinnen voor de nieuw ontwikkelde viool. Sylvia de Keizer bedacht de naam ‘Perquinetta’ en mocht daarom de officiële doop verrichten samen met Quinty Trustfull, Pernille la Lau en violenkweker Dieter Baas.

Perquinetta
Viola ‘Perquinetta’ is een grootbloemige viool die vanaf het vroege voorjaar bloeit. De viool is ontwikkeld door Syngenta Flowers uit Enkhuizen en kenmerkt zich door haar kleur: een bijzondere schakering van verschillende paars tinten. De viool maakt continu nieuwe bloemknoppen aan en kent een lange doorbloei. Door de vele vertakkingen heeft de viool een ronde vorm en een vol uiterlijk.

Violen
De viool is één van de populairste lentebloeiers. De makkelijke tuinbloeier is ook uitstekend toe te passen in potten voor op balkon of terras. Violen zijn nu optimaal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en potmaten bij tuincentra. De eerste nieuwe Viola ‘Perquinetta’ zal naar verwachting vanaf het voorjaar 2014 verkrijgbaar zijn bij onder meer het tuincentrum.