Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

lelietje-van-dalen is de lentebloeier van 2013

7 februari 2013
lelietje-van-dalen is de lentebloeier van 2013

Lentebloeier van het Jaar 2013
Het lelietje-van-dalen is verkozen tot Lentebloeier van het Jaar 2013 door een jury van deskundigen. Haar frisse uiterlijk en ultieme voorjaarsuitstraling hebben het lelietje-van-dalen deze titel opgeleverd. U kunt haar herkennen aan het grote groene blad, korte steeltjes en klokvormige witte bloemenpracht.

Geliefde geur
Niet alleen de looks werken voor haar. Ook haar geur. Menig bruidje siert haar bruidsboeket met lelietjes-van-dalen en gerenommeerde modehuizen zoals Dior, Estée Lauder en Cacharel hebben zich laten verleiden door de geliefde geur van het lelietje-van-dalen en dit gebruikt voor beroemde parfums.

Latijnse naam
Misschien kunt u haar wel als de Convellaria majalis. Dit is de officiële naam van het lelietje-van-dalen. De naam verwijst terug naar haar natuurlijke habitat en bloeitijd. Convallis betekent ‘diepe dalen’ en majalis staat voor ‘in mei’. Al doet de naam anders vermoeden, vanaf februari is dit bolletje-op-pot volop verkrijgbaar bij het tuincentrum.

Bloeikracht
U kunt het lelietje-van-dalen zowel in huis als op het balkon of terras zetten. Of plant haar in de tuin en creëer een oase van romantische bloemen en een heerlijk lenteparfum in uw tuin. Inderdaad, het lelietje-van-dalen is een veelzijdig bolletje. En ze is ook nog heel makkelijk in de omgang. Geef haar regelmatig water zodat de potgrond niet uitdroogt en verder heeft ze niets nodig. Alle bloeikracht haal ze namelijk uit haar wortelstokken.

Het lelietje-van-dalen is mooi, ruikt lekker, voelt zich overal thuis en makkelijk te verzorgen. En met trots draagt ze de welverdiende titel Lentebloeier van het Jaar 2013.  

Bron: mooiwatplantendoen.nl
Foto: Bloemenbureau Holland