Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kozijnen en schuifpuien

Schuifpuien en mooie grote raamkozijnen ernaast zijn tegenwoordig erg in trek. Voordat u echter over kunt gaan op aanschaf en installatie ervan is het belangrijk de nodige informatie op te doen. Wat zijn de voor- en nadelen van het laten installeren van een schuifpui, uit welke verschillende soorten kunt u kiezen en hoeveel zult u hier ongeveer voor kwijt zijn? U leest het hier allemaal!
 

Verschillende soorten schuifpuien

Wat voor soort schuifpui voor u het meest geschikt is hangt af van 3 verschillende factoren; dit zijn de productiemethode van de schuifpui en de kozijnen, het materiaal waarvan u het gemaakt wilt hebben en het soort mechanisme waarmee u de schuifpui wilt bedienen.

Allereerst maakt u dus een keuze over de productiemethode van uw schuifpui. U kunt hierbij kiezen uit een prefab schuifpui en kozijnen (de schuifpui en kozijnen worden kant en klaar gefabriceerd en in hun geheel naar uw woning vervoerd. Deze optie is goedkoper maar u bent wel afhankelijk van de ontwerpen van de leverancier) of uit op maat gemaakte schuifpui en kozijnen (de schuifpui en kozijnen worden bij u thuis in elkaar gezet, waarbij u veel zeggenschap heeft in het ontwerp ervan).

Vervolgens is het tijd om het materiaal te kiezen waarvan u de schuifpui en kozijnen gemaakt wilt hebben. Schuifpuien en kozijnen worden gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Kunststof is goedkoop, veelzijdig, duurzaam, sterk en onderhoudsarm. Hout is al wat duurder en vergt het meeste onderhoud, maar oogt wel natuurlijk en authentiek. Aluminium is het duurste materiaal, maar ook zeer modern en bovendien erg sterk, waardoor de schuifpui en kozijnen groot uitgevoerd kunnen worden.

Tot slot kiest u voor het bedieningsmechanisme voor het bedienen van de schuifpui. Hier heeft u twee opties; een hefschuifpui of een kiepschuifpui. Een hefschuifpui moet voor het openen een klein beetje opgetild worden. De rails van de schuifpui liggen in de vloer en is van de twee opties het meest inbraakveilig, maar ook het duurst. De kiepschuifpui wordt bediend met een klink en is veelzijdiger, aangezien deze ook in kiepstand kan worden gezet. De rails liggen op de vloer.
 

Voor- en nadelen van schuifpuien

Als u nog twijfelt over de aanschaf van een schuifpui loont het wellicht om de voordelen en de nadelen van de aanschaf en installatie tegen elkaar af te wegen. Daarom vindt u hier een handig overzicht van de belangrijkste leuke en minderleuke kanten van een schuifpui.

Voordelen:

  • Een schuifpui laat veel licht naar binnen.
  • Een schuifpui maakt een woning meteen veel aantrekkelijker, zowel voor u als eventuele bezoekers. Uw woning wordt ook meteen een stuk makkelijker te verkopen.
  • Uw woning zal op de woningmarkt een stuk meer waard worden met een schuifpui.
  • Een kleine schuifpui kan al veel verschil maken voor uw woning en hoeft helemaal niet zoveel te kosten.

Nadelen

  • Voor het aanschaffen van een schuifpui zult u in de meeste gevallen toch wat kwijt zijn. Er is ook geen subsidie beschikbaar waar u eventueel op terug kunt vallen, dus de kosten zijn helemaal voor u.
  • Voor het installeren van een schuifpui zijn meestal sloopwerkzaamheden nodig. Dit zorgt voor u en buren voor de nodige overlast.
     

Hoeveel kost een schuifpui?

De kosten van een schuifpui hangen vooral af van wat voor soort schuifpui u graag wilt, het formaat en waar in huis u deze wilt laten installeren. Voor extra helderheid kunt u van dit overzicht gebruik maken, waar u precies ziet wat u voor kosten kunt verwachten.
 

Afmetingen

Kunststof

Hout

Aluminium

2 meter x 2,20 meter

Vanaf €1000

Vanaf €1250

Vanaf €1500

4 meter x 2,20 meter

Vanaf €2250

Vanaf €2500

Vanaf €2750

 
Adv. Bol.com Gardena