Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Thuisbatterij

Wanneer u zonnepanelen op uw woning hebt slaat u de energie die ze genereren op in een thuisbatterij. Aan de installatie van een thuisbatterij zitten zowel voordelen als nadelen. Benieuwd naar wat een thuisbatterij kan doen voor u? Lees dan snel verder!

Voordelen en nadelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Hier ziet u de belangrijkste voordelen en nadelen van het installeren van een thuisbatterij op een rijtje:

Voordelen:

  • Het gebruik van een thuisbatterij is erg duurzaam. U wekt namelijk zelf uw groene stroom op, die bovendien wordt opgeslagen voor later gebruik als u deze niet meteen gebruikt.
  • Uw energierekening zal veel lager worden omdat u veel minder stroom van het net zal gebruiken.
  • U bent onafhankelijker van uw energieleverancier, dus ook in geval van uitval of tekort.
  • Een thuisbatterij is vooral geschikt voor mensen die afgelegen wonen en normaliter problemen ervaren met het ontvangen van stroom.
  • Door het gebruik van een thuisbatterij draagt u uw steentje bij aan verbetering van het milieu.

Nadelen:

  • Het belangrijkste nadeel van het gebruik van een thuisbatterij is op dit moment de hoge prijs. De aanschafkosten zullen hoogstwaarschijnlijk tussen de 5000 en 10.000 euro zitten, en daar moeten de installatiekosten nog bij komen.
  • Sommige thuisbatterijen bevatten stoffen die erg schaars, dan wel schadelijk kunnen zijn.
  • 100% afhankelijkheid van netstroom is ook met een thuisbatterij eigenlijk niet mogelijk. Zeker in de winter zullen zonnepanelen niet altijd genoeg energie kunnen opwekken voor een heel huishouden en moet u toch soms gebruik maken van netstroom.
  • Een thuisbatterij is groot en zwaar. Uw huis moet hier maar net op gebouwd zijn.

Wat kost een thuisbatterij?

Zoals al eerder genoemd hangt er tegenwoordig nog een flink prijskaartje aan een thuisbatterij. Alleen de aanschaf al kost tussen de 5000 en 10.000 euro. Daar komt nog de installatie en de aankoopprijs van een bidirectionale omvormer bij: de installatie van de thuisbatterij zal waarschijnlijk tussen de 500 en 1000 kosten, terwijl u voor de omvormer waarschijnlijk 1500 tot 2000 euro kwijt bent.

De kans dat de prijzen van thuisbatterijen in de toekomst gaan dalen is aanzienlijk. Het gebruik van zonnepanelen zal naarmate de tijd vordert waarschijnlijk steeds meer de norm worden, waardoor de vraag naar thuisbatterijen zal stijgen. Hierdoor zullen deze apparaten minder duur worden.

Er zijn andere mogelijkheden om de kosten van een thuisbatterij wat omlaag te krijgen. Vraag bijvoorbeeld vrijblijvende offertes aan via de knop onderaan deze pagina, waarmee u gemakkelijk prijzen kunt vergelijken en u voor de goedkoopste optie kunt kiezen. Het kiezen van een lokale specialist helpt u bovendien besparen op eventuele voorrijkosten.

Bekijk hier de terugverdientijd van thuisbatterijen.

 
Adv. Bol.com Gardena