Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Uitreiking Mantelzorgplant op de Floriade

8 oktober 2012
Uitreiking Mantelzorgplant op de Floriade

Donderdag 4 oktober 2012 is in de Innovatoren van de Floriade te Venlo de eerste bloeiende Mantelzorgplant - het landelijk symbool voor de mantelzorg - uitgereikt. Deze Mantelzorgplant gaat op de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2012 een centrale rol vervullen als bedankje voor de vele mantelzorgers in Nederland.

Als Mantelzorgplant is de potAnthurium (Pink Dream, Princess Amalia Elegance, Nano Pink en Princess Alexia Purple) van kweker RijnPlant te Naaldwijk gekozen. Deze Anthurium in speciale hoes is voorafgaand aan de Dag van de Mantelzorg ook te koop bij alle 46 GroenRijk vestigingen, met als doel om als mantelzorggebruiker zijn of haar mantelzorger te bedanken met deze Mantelzorgplant. Tevens worden er door een twintigtal steunpunten van de mantelzorg vele Anthuriums rond gebracht bij mantelzorgers, welke vooraf zijn opgegeven aan het steunpunt. Hiermee is een lokaal initiatief in de Gemeente Peel en Maas met de GroenRijk vestiging Maasbree, nu onderleiding van MEZZO (Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg), landelijk uitgerold.

Uitreiking in de Floriade
Terug naar de uitreiking van de Mantelzorgplant op de Floriade. Omstreeks 11.00 uur verzamelde zich 24 mantelzorgers, uit iedere provincie 2, welke zich aangemeld hebben om mee te dingen naar een VIP-pakket om bij de uitreiking aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomst zijn zij toegesproken door een aantal sprekers, onder andere ook door Marjolein Buis (rolstoeltennisster en winnaar van een gouden medaille op de Paralympische Spelen 2012), met het doel om de mantelzorgers van Nederland te bedanken. Tevens heeft Rob Verlinden (bekend van Robs Grote Tuinverbouwing) een bezoek gebracht aan een mantelzorger in Nederland. Dit bezoek is op film gezet en werd tijdens de bijeenkomst getoond en is terug te zien in de televisie-uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing op 3 november 2012 bij SBS6.