Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Win een trendy Sprayman gieter met betulia's.

6 juni 2011
Win een trendy Sprayman gieter met betulia's.

De Betulia bloeit het best op een windstille plek in de halfschaduw. Geef de plant regelmatig water zodat de potgrond niet uitdroogt. Wanneer je de uitgebloeide bloemen verwijdert, zul je zien dat de Betulia nog langer doorbloeit. Een extra uitbundige bloei krijg je door de Betulia te verwennen met plantenvoeding.

Betulia: betoverende beauty

De fysieke en psychologisch effecten van kamerplanten zijn de afgelopen jaren veelvuldig bewezen door wetenschappers. Je zou haast vergeten dat kamerplanten ook betoverend mooi kunnen zijn. Neem de Betulia bijvoorbeeld. Deze beauty trakteert je op een ontelbare hoeveelheid bloemen. Zet deze kamerplant ook eens op het balkon of terras en laat je betoveren door de bloemenpracht van de Betulia!

Eyecatcher

De Betulia komt uit de natuur van de Dominicaanse Republiek en is in Nederland vooral bekend als kamerplant. In de zomermaanden kan de plant echter prima buiten worden gezet. De Betulia wordt daarom ook wel een ‘verrassend buiten’-plant genoemd. Door de krachtige kleurrijke uitstraling is de plant een echte eyecatcher op balkon of terras die uitnodigt om bewonderd te worden. De plant heeft een bolle vorm die is opgebouwd uit een haast ontelbare hoeveelheid rode, witte of roze bloemen.

Verzorging

De Betulia bloeit het best op een windstille plek in de halfschaduw. Geef de plant regelmatig water zodat de potgrond niet uitdroogt. Wanneer je de uitgebloeide bloemen verwijdert, zul je zien dat de Betulia nog langer doorbloeit. Een extra uitbundige bloei krijg je door de Betulia te verwennen met plantenvoeding. Zo kun je langwerkende voedingskegels of vloeibare voeding gebruiken. Stop je langwerkende voedingskegels in de grond dan ben je in één keer klaar voor het hele bloeiseizoen. Vloeibare voeding dien je meestal eens per twee weken toe aan het gietwater.

Win een gieter

Bloemenbureau Holland is benieuwd of de Betulia jou ook verrast op het balkon of terras. Ga naar de website www.verrassendbuiten.nl, beantwoord een paar vragen en maak kans op een originele Sprayman voor jouw Betulia. De nieuwe en trendy Sprayman is een bijzondere gieter die ook kan sproeien. 

Betulia’s zijn volop verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Kijk voor meer informatie, verzorgingstips en inspiratie op www.verrassendbuiten.nl.