Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Tips voor de vijver in de winter

21 december 2018
Vijver in de Winter Tips

De vijver wil je zo veel mogelijk met rust laten in de winter zodat de vissen niet gestoord worden. Maar er is wel wat werk te doen om de vissen goed te winter door te helpen.

Een schone vijver

In de video van deze week laat Jurgen zien hoe je de vissen in je vijver zo tevreden mogelijk houdt in de winter. Je wilt bijvoorbeeld dat ze genoeg licht krijgen en in genoeg zuurstofrijk water zwemmen. Het is overigens geen probleem als de vijver bevriest, meestal bevriest alleen de bovenste laag tijdens onze Hollandse winters. Als je hem toch ijsvrij wil maken, gebruik dan luchtstenen, en ga niet in de weer met grof geschut. De vijverpomp mag je trouwens gewoon laten zitten. Bekijk de video voor de tips!

 

Meer tips voor de tuin

Weten wat je nog meer kunt doen in de tuin in december? We plaatsten al eerder tips over het gazon en welke bomen je nog kunt snoeien. Ook voor de vijver hebben we nog wat tips.